Sider

lørdag 10. april 2010

Hva er den lengste togreisen?

For et år siden kom Torkil over siden seat61.com, en side som handler om en artig skrue og hans togreiser gjennom verden på sete 61 (se bildet). Torkil spurte seg selv: Hvor langt er det mulig å reise med tog?

Svaret finner du i den lengste togreisen. Torkil bestemte seg for å reise fra Oslo til Bangkok nesten utelukkende med tog. Jeg (Andreas) kastet meg på denne reisen. Ruten vår følger den såkalte silkeruten. Jeg siterer Torkil fra den gamle artikkelen på Kanal2.net:

Mange handelsmenn reiste visst via Kasahkstan når de skulle til kina i gamle dager. Over grensa til Kina er det både buddhastatuer og mye annet spennende. Kina er et stort land og man kan gjøre mye rart rundt omkring. Vietnam er et ganske kjent land som virker spennende, og sykt billig. Herifra kan man komme seg til mystiske Kambodsja og turistifiserte Thailand for noen skarve hundrelapper.
Det tar fem dager å reise fra Moskva til Almati med tog, og to dager fra Almati til Urumqi. Almati virker som en digg by så der kan man godt være to-tre dager før man reiser videre til Urumqi(Kina), en reise som tar halvannen dag. Ved Urumqi og sørover kan man få med seg buddhagrotter og lignende. Det er fort hensiktsmessig å beregne 14 dager før man har kommet seg til Hanoi og Vietnam.

I korte trekk er dette den lengste togreisen:
Oslo - Stockholm - St.Petersburg - Moskva - Almati(Kasakhstan) - Urumqi(Kina) - Rundt omkring i Kina - Rundt omkring i Vietnam - Phomh Pehn(Kambodsja) - Bangkok(Thailand)

Og til slutt hjem med fly til Oslo. Akkurat nå kjøper vi enkelte billetter og skaffer visum. Ønsk oss lykke til. Visum til Russland er hårdt.