Sider

søndag 2. mai 2010

Shangri-La og andre hidden gems i Kina

Det er knappe seks uker til vi skal reise og planleggingen går litt i rykk og napp.
Visum til Russland er fortsatt det største hinderet. Det blir spennende å se hvordan vårt første møte med den russiske ambassade blir, vi krysser fingrene på at ryktene er overdrevne.

Reisen fram til Alma Ata/Almati i Kasakhstan er nå forholdsvis spikret. Vi har fikset hostel i Russland og skal snart få kjøpt billett til den lengste etappen på togreisen, Moskva-Almati. Det blir tre dager i St. Petersburg og ellers en god del tog i starten.
Både i Moskva og Almati er vi ikke mye lenger enn et døgn. Vi har lagt av mest tid til Kina og Vietnam.


Vi kommer nok ikke til å bestille noe i forkant for Kina, vi tar det on-the-go. Som dere ser går det tog nesten overalt. Likevel er det fett å finne ut hva som bør sees, og i Kina er det mye. Vi kommer inn i Kina fra vest, noe ikke mange turister gjør, likevel er det visst i vest det skjer. Litt googling på "hidden gems china" tyder på at områdene rundt Urumqi er bra. For eksempel er visst oasen Turpan, som er på toglinja fra Urumqi, et must: det sier de ihvertfall på virtualtourist.

Et annet område som blir anbefalt flere steder er Shangri-La som ligger sør for Tibet. Området der er visstnok ganske pent, med spennende kultur. Det går ann å ta tog inn til Dali, og buss videre. Er vi heldige har de rukket å lage toglinje helt til Shangri-La.

I tillegg til disse litt mindre stedene skal det nok litt til for at vi ikke stikker innom terracotta-krigerne i Xian(og finner muren i nærheten) og pandaer i Chengdu. Har du noen tips til steder å besøke i Kina er det bare å si ifra i kommentarfeltet? Vi har 14 dager, og kommer nok til å holde oss i vest før vi drar sør til Vietnam.




Andreas sa at en del trodde det var jeg som var avbildet i forrige post, det var det ikke. Legger inn et bilde av meg for sikkerhets skyld.